неделя, 18 декември 2011 г.

Пачули

(Pogostemon Cablin)

Едно от най-древните еротични масла, Пачулито пробужда възторженост и еротична щедрост. Дълбокият, тръпчив, горчив, чувствен и необикновено продължителен аромат на това екзотично масло е дошъл при нас от Индия заедно с чудните шарки на тъканите, пропити с това благовоние. Съществува поверие, че аромата на пачули привлича богатството. На Изток маслото се прилага за ароматизация на спалното бельо и дрехите. Счита се, че то предотвратява разпространението на инфекции. В Китай, Япония и Малайзия растението се използва при простуда, главоболие, повръщане, диария, болки в стомаха и за премахване на неприятната миризма от устата. В Япония и Малайзия се прилага и при ухапвания от отровни змии.

Маслото Пачули съдържа 45% пачулен, 40% пачуол, азулен, евгенол. Има интензивен дървесно-тревен аромат с нюанси на земя и корени. Маслото Пачули благоприятно влияе на нервната система. То умиротворява, успокоява и създава атмосфера на любов, като при това прояснява съзнанието. Усилва потенцията и чувствителността на ерогенните зони, внася в общуването елемент на новост и празничност, придава на еротичния контакт ярки тонове, способства за подмладяването на ендокринната система и баланса на хормоните.

Пачулито тонизира организма, ускорява процесите на обновяване на тъканите. То ограничава апетита, затова е полезно за хора, желаещи да отслабнат. Едновременно, препятства задържането на течности в организма.

Доказана е неговата ефективност както при запек, така и при диария, а също и при възпаление на червата. В козметиката маслото от пачули се препоръчва за зряла кожа - то способства за регенерацията на клетките, помага напукана кожа, омекотява и отстранява зачервеняване. Действа благоприятно на проблемна (акне, екзема, белези) кожа. Премахва отоци. Има и лифтингов ефект, като бързо привежда в порядък отпусната след диети кожа. Маслото от пачули има добър противогъбичен ефект и при алергична екзематизация на кожата. Отстранява пърхота. Маслото придава на козметичните препарати и парфюмите изискан източен акцент. Масло на средната нота.

Енергетика на маслото – благородния, топъл аромат на пачули прогонва негативните емоции, пробужда към творчество, лекота на мислите, настройва на романтична вълна. Помага да се справим с всяка ситуация, изискваща анализ и интуиция, усилва висшите чакри, помага да усетим неповторимият вкус на любовта и доброто, препятства развитието на енергетичен вампиризъм.

Основни свойства:стимулира нервната система – антидепресант; антисептик сбактерицидно действие; високоактивен антиоксидант; ускорява регенерацията на тъканите, показан при суха кожа; ефикасно помага рани, напуквания, драскотини; има противогъбичен ефект, отстранява акне, пърхот при мазна кожа; стимулиращо еротично действие; понижава температурата; ефикасно при екзематизация на кожата.

Показания: депресия, безсъние, раздразнителност; рани, изгаряния, пукнатини, гъбични поражения на кожата на стъпалата; хроничен бронхит, грип, ОРЗ; херпес, херпес зостер; екзема,посталергични дерматити, акне; хемороиди и рагади; грип, пресипнал глас; мазна коса, пърхот; импотенция, фригидност;суха, чувствителна, раздразнена кожа; повишена температура.

Противопоказания: Последните седмици на бременността! Да не се прилага вътрешно!

Начини на приложение:

Аромалампа: 2 капки на 5 кв.м.;

Аромавана: 4-6 капки с емулгатор;

Масаж: 6-8 капки на 15 мл масажно масло;

Обогатяване на козметични средства: 5-7 капки на 5г основа;

Рефлексомасаж: смесват се етерично ибазово масло в пропорции 1:1;

Аромамедальон: 2-3 капки.


Из: https://sites.google.com/site/neznouhaniearomaterapia/aromatni-masla/paculi

Няма коментари:

Публикуване на коментар