неделя, 18 декември 2011 г.

Печени хрупкави картофи

Печени хрупкави картофи

Печени хрупкави картофи

Продукти:

500 гр картофи

Панировка:

3 - 4 с л царевично брашно

1 ч л къри

1 ч л лют или сладък червен пипер

1 с л фикс за пиле с чесън

1 ч л сушена чубрица, черен пипер, сол на вкус.

- Зехтин

Приготвяне:

Картофите сварете небелени.

Продуктите за панировката смесете в купа.

Готовите картофи обелете и нарежете на четири или повече ако са по-големи.

Застелете дъното на тавичка с пекарска хартия.

Картофите потапяте в панировката и подреждате на един пласт в тавичката.

Залейте със струя зехтин и печете на 250* С до златисто.

Сервирайте като гарнитура или със някакъв майонезен соc.

из: http://vkusnoikrasivo.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар