неделя, 18 декември 2011 г.

Пикантни картофи

Пикантни картофи

Пикантни картофи

Продукти:

500 гр. картофи
3 с.л. галета
1 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер/лют по желание
1 ч.л. босилек
1 ч.л. риган
1/2 ч.л. чесън на прах
растителна мазнина
сол.
Приготвяне:
Картофите измиваме, почистваме и нарязваме на едро.
Заливаме с мазнината.
В купа смесваме всички подправки.
Разбъркваме и поръсваме картофите.
Разбъркваме добре, докато сухата смес се разпредели и полепне по картофите.
Слагаме картофите в тава върху пекарска хартия.
Ако е необходимо добавяме още зехтин.
Печем в загрята на 230*С около 40 мин.
Разбъркваме 1 - 2 пъти, за да придобият залтист цвят от всички страни.
Изваждаме и сервираме като гарнитура или основно безмесно ястие.
Препоръчвам гарнирани със "сос Айоли"

из: http://vkusnoikrasivo.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар