сряда, 21 септември 2011 г.

Маски с етерични масла за лице

Най-добрите етерични масла, кои­то помагат срещу акнето
Маслото от чаено дърво съдържа съставки, които убиват бактериите. То се използва за почистване на рани. Преди нанасяне върху кожата, трябва да се разреди, за да не получите сърбеж и изсушаване на кожата. Най-добрият вариант е сместа от 2 капки масло от чаено дърво с 30 мл алое бера.
Етеричното масло от лавандула има много лечебни свойства и действа успокояващо и противовъзпалително на кожата. Маслото от лавандула по­мага при лекуване на сърбеж по кожата. Никога не използвайте лавандуловото масло директно върху кожата. Винаги го разреждайте с масло от гроздови семки или масло от жожоба.
Маслото от рози е много полез­но при лечението на акне и в същото време има много приятен аромат. За хората с мазна кожа розовото масло е най-добрият вариант сред ете­ричните масла. То почиства акнето, предотвратява образуването на нови пъпки и действа много бързо. Въпреки това маслото от рози не е подходящо за хора със суха или чувствителна кожа, тъй като ще направи кожата още по-суха.
Маслото от карамфил помага за пречистването на кожата, Както и за премахването на акнето. Облекчава болката и предпазва от инфекции, следователно може да се прилага и при изгорена или насинена кожа.
Маслото от жожоба е отличен антиоксидант. Може да се масажира директно върху кожата и ще помогне и за отпушване на порите. Наред с премахването на акнето маслото от жожоба действа благоприятно и върху суха и застаряла кожа.
Маслото от бергамот има прия­тен аромат и дава успокояващ ефект. Смесено с 30 мл масло от гроздови сем­ки, има антибактериално и изсушаващо действие върху кожата, като по този начин се прилага успешно срещу акне.
Заедно с етеричните маела за акне опитай те да се храните правилно, както и да пазите кожата си чиста и добре хидратирана. Това ще ви помогне да се отървете от акнето.

Материалът е от в-к „Доктор”
http://lekuva.net
=========================== - - ====================== - -=======================

Маски за лице с лавандулово масло
За дезинфекция на кожата и при акне
Вид 1
Смесват се 2 с.л. хума, 4 с.л. вода, 5 капки лавандула, 1 с.л. бадемово масло. Разбъркват се хубаво и се нанасят на лицето за около 25 минути. След което се изплаква с хладка вода.

Вид 2
Маската се прави, като се смесят 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. вода, 5 капки лавандула, 1 с.л. мед. Бърка се до получаване на каша и се нанася на лицето докато засъхне и след това се плакне с топла вода.

Вид 3
Разбъркват се следните съставки: 2 с.л. хума, 4 с.л. вода, 5 капки лавандула, 1 с.л. лимонов или зеленчуков сок. Нанася се на лицето, по желание може на шията и деколтето и се стои около 20 минути. След това се измива маската с хладка вода.

Вид 4
2 с.л. пшеничен зародиш, 2 с.л. вода, 5 капки лавандула, 1 с.л. бадемово масло, 1 яйчен жълтък се забъркват и се нанасят на лицето за 20 минути. Отмива се маската с хладка вода. прави се поне два пъти седмично.

Вид 5
2 с.л. пшеничен зародиш, 2 с.л. вода, 5 капки лавандула, 1 с.л. лимонов или зеленчуков сок, 1 с.л. мед, всичко това се бърка до получаване на хомогенна смес и се нанася на лицето за 20 минути.

Маски за лице с ментово масло
Ментовото масло е подходящо за мазна кожа и акне.
Вид 1
Разбърквате 2 с.л. хума, 4 с.л. вода, 5 капки мента, 1 супена лъжица лимонов или зеленчуков сок и нанасяте така получената субстанция на лицето за 25 минути. Отмивате с топла вода.

Вид 2
2 с.л. хума, 4 с.л. вода, 5 капки мента, 1 с.л. мед се смесват и се нанасят на лицето за 20 минути.

Маски за лице с канелено масло
Канеленото масло е подходящо при отпусната кожа.
Вид 1
Съставки: 2 с.л. хума, 4 с.л. вода, 5 капки канела, 1 с.л. бадемово масло. Разбъркват се съставките и се нанасят на лицето и шията за 20 минути.

Вид 2
2 с.л. пшеничен зародиш, 2 с.л. вода, 5 капки канела, 1 с.л. лимонов или зеленчуков сок и 1 с.л. мед се разбъркват и се нанасят на лицето за 30 минути, два пъти в седмицата.

Маски за лице с портокалово масло
Портокаловото масло е подходящо при суха и загрубяла кожа.

Вид 1
2 с.л. хума, 4 с.л. вода, 5 капки портокал, 1 с.л. бадемово масло се разбъркват и се маже лицето и шията за 20 минути.

Вид 2
2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. вода, 5 капки портокал, 1 с.л. мед се разбъркват добре и с получената смес се маже лицето за 25 мин. След което се измива с хладка вода.

Вид 3
2 с.л. хума, 2 с.л. вода, 5 капки портокал, 1 с.л. лимонов или зеленчуков сок се бъркат до получаване на еднородна смес, с която мажете лицето и шията за 15 мин.

Вид 4
Разбърквате 2 с.л. пшеничен зародиш, 2 с.л. вода, 5 капки портокал, 1 с.л. лимонов или зеленчуков сок, 1 с.л. мед и нанасяте на лицето за 20 минути.

Вид 5
Прави се еднородна смес от 2 с.л. пшеничен зародиш, 2 с.л. вода, 5 капки портокал, 1 с.л. бадемово масло, 1 яйчен жълтък, с която си мажете лицето и по избор шията и деколтето за 20 минути. След това плакнете с хладка вода.

Маски за лице с лимоново масло
Лимоновото масло е подходящо при мазна и замърсена кожа, акне, пъпки.
Вид 1

2 с.л. хума, 4 с.л. вода, 5 капки лимон, 1 яйчен жълтък с смесват и разбъркват хубаво и се нанасят на лицето за около 25 минути.

Вид 2
2 с.л. хума, 2 с.л. вода, 5 капки лимон, 1 с.л. лимонов или зеленчуков сок се правят на каша и се маже лицето за 20 минути.

Вид 3
2 с.л. пшеничен зародиш, 2 с.л. вода, 5 капки лимон, 1 с.л. лимонов или зеленчуков сок, 1 яйчен жълтък се разбъркват хубаво и се нанасят на лицето за около 25 минути. След това се изплаквате с хладка вода.

Забележка: Всяка маска се прави поне два пъти седмично, за да има ефект!

Подобни статии:
Причините за пигментирането на кожата на лицето
Маски за лице против бръчки и петна
Подхранващи маски за лице
Избелващи маски за лице
Маска за лице с грозде за мазна кожа

http://www.bgstuff.net/

Няма коментари:

Публикуване на коментар