четвъртък, 15 септември 2011 г.

Приготвяне на Ароматно пилешко къри

Продукти за Ароматно пилешко къри

пилешки бутчета - около 10 броя
сметана - 100 грама кокосова
олио - 2 супени лъжици
лук - 1 глава голяма кромид
Гарам Масала - 4 чаени лъжици пикантна смес подправки
канела - 1 чаена лъжичка
къри - 2-3 чаени лъжички люто на прах
магданоз - няколко стръка или кориандър
Ароматно пилешко къри

Приготвяне на Ароматно пилешко къри

В дълбок тиган загрейте олиото и запържете наситнения лук за около 10 минути, докато омекне и стане прозрачно златист.

Добавете всички подправки заедно с пилешкото месо. Запържете леко за около 2 минути, като непрекъснато разбърквате внимателно.

Разтворете кокосовата сметана в 500 мл вряща вода, сипете я в тигана и разбъркайте добре.

Овкусете със сол и оставете да къкри за около 20 минути, докато пилешкото се сготви напълно и сосът започне да се сгъстява.

Поръсете със ситно нарязан магданоз, може и кориандър. По желание сервирайте със сварен ориз басмати.

info: http://recepti.ezine.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар