Продукти за Ароматно пилешко къри
пилешки бутчета - около 10 броясметана - 100 грама кокосова
олио - 2 супени лъжици
лук - 1 глава голяма кромид
Гарам Масала - 4 чаени лъжици пикантна смес подправки
канела - 1 чаена лъжичка
къри - 2-3 чаени лъжички люто на прах
магданоз - няколко стръка или кориандър
Приготвяне на Ароматно пилешко къри
В дълбок тиган загрейте олиото и запържете наситнения лук за около 10 минути, докато омекне и стане прозрачно златист.
Добавете всички подправки заедно с пилешкото месо. Запържете леко за около 2 минути, като непрекъснато разбърквате внимателно.
Разтворете кокосовата сметана в 500 мл вряща вода, сипете я в тигана и разбъркайте добре.
Овкусете със сол и оставете да къкри за около 20 минути, докато пилешкото се сготви напълно и сосът започне да се сгъстява.
Поръсете със ситно нарязан магданоз, може и кориандър. По желание сервирайте със сварен ориз басмати.
info: http://recepti.ezine.bg/
Добавете всички подправки заедно с пилешкото месо. Запържете леко за около 2 минути, като непрекъснато разбърквате внимателно.
Разтворете кокосовата сметана в 500 мл вряща вода, сипете я в тигана и разбъркайте добре.
Овкусете със сол и оставете да къкри за около 20 минути, докато пилешкото се сготви напълно и сосът започне да се сгъстява.
Поръсете със ситно нарязан магданоз, може и кориандър. По желание сервирайте със сварен ориз басмати.
info: http://recepti.ezine.bg/
Няма коментари:
Публикуване на коментар