четвъртък, 15 септември 2011 г.

Искендер кебап

Рецепта за Искендер кебап

Необходими продукти

агнешко месо - 400 г, може и телешко
домати - 4 броя + 4 с.л. доматена паста
чесън - 3 стръка зелен
лук - 4 стръка зелен
кисело мляко - 1 кофичка
масло - около 3-4 с.л. (100 г)
захар - на вкус
сол - на вкус
зехтин - 4 с.л.
черен пипер
чубрица
червен пипер - 2 щипка
сол

Приготвяне

Нарежете месото на парчета или жулиени, посолете го и го сложете да се запържи в малко мазнина заедно с накълцания чесън.

След като си смени цвета, прибавете накълцания лук и бъркайте леко, докато е готово. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица.

Нарежете доматите на дребни парченца и ги задушете със зехтина. Добавете и доматената паста, малко сол, захар и оставете да къкри до увиране на доматите.

Разбъркайте киселото мляко с 2 с.л. масло, в което е запържен червеният пипер.

Поднесете Искендер кебапа върху канапе от арабска питка, върху нея месото, полято с доматения сос, а отстрани сложете 2-3 с.л. от киселото мляко със запръжката.

из: http://recepti.gotvach.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар