четвъртък, 15 септември 2011 г.

Пилешко Тикка Масала

Рецепта за Пилешко Тикка Масала

Необходими продукти

пилешко месо - 300 г филе
кисело мляко - 5-6 с.л. 3%
лук - 1 глава
чесън - 2-3 скилидки
джинджифил - малко, за вкус
червен пипер - 1 с.л., пълна
кардамом - 3-4 шушулки
канела - 1 пръчка
кимион - 1 ч.л.
кориандър - 1 ч.л.
куркума - 1/2 ч.л.
гарам масала - 1/2 ч.л.
кайенски пипер - 1/2 ч.л. или лют червен
магданоз - на вкус
сол
олио

Приготвяне

Загрейте мазнина в дълбок тиган и запържете за кратко канелата и кардамома, колкото да я овкусят. Махнете ги от тигана и добавете накълцания лук. Изчакайте да се задуши и прибавете чесъна и джинджифила.

Нарежете пилешкото на парчета и го сипете в тигана. Разбъркайте и щом се запържи, сипете всички останали подправки, предварително смесени в купичка.

Разбъркайте и долейте 150 мл гореща вода. Похлупете тигана и оставете да се задушава, докато се получи гъст сос.

Накрая сипете киселото мляко, объркайте и оставете да се довари още 5-10 минути. Пилешко Тикка Масала се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър.

из: http://recepti.gotvach.bg
от Росини

Няма коментари:

Публикуване на коментар