сряда, 17 февруари 2010 г.

::Избрани Кулинарни Рецепти от Изтока /част 8::



Адана кебап


Продукти за две порции:

300гр. кайма,
1 глава лук,
5-6 скилидки чесън,
1 червена чушка/може печена/,
1 люта чушка/на вкус/,
30 гр. масло,
2-3 стръка магданоз,
сол, пипер.

Приготвяне:

Лука, чесъна, чушките и магданоза нарязваме.
Слагаме ги в блендер и донарязваме по-фино.
Смесваме с каймата, посоляваме, поръсваме с пипер, добавяме и мекото масло и омесваме много добре каймата.
Оставяме за няколко часа да се овкуси добре.
След което нанизваме на шиш/металин по-дебел по възможност/притискаме с ръка да стане тънко и добре разпределено по шишчето/гледайте да не слагате голямо кол., че не може да се задържи на дървено тънко шишче/и печем на скара на дървени въглища, скара на ток или грил-тиган.
Сервираме с опечени на сакарата зеленчуци/домати и чушки/.

източник:/mutfaksirlari.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар