сряда, 17 февруари 2010 г.

::Избрани Кулинарни Рецепти от Изтока /част 5::




Лaхмаджун


3 ч.ч. брашно
1/2 кубче мая или 1 пакет суха мая
1 щипка сол
За плънката:
250 г кайма
1 с.л. лютеница
1 глава лук
2 бр. чушки
2 бр. домати
сол, кимион, лют пипер по желание, черен и червен пипер

Замесва се тесто от брашното, разтворената в малко вода мая, солта и вода, колкото да се получи меко тесто и се оставя да втаса.
Лукът се настъргва, чушките се нарязват на много ситно, доматите се настъргват. Смесват се всички продукти за плънката, така че да се получи смес, която да може да се намаже.
От тестото се разточват питки (10 см в диаметър, 0.5 см дебели). Отгоре се намазват хубаво със сместа с кайма и се нареждат в намаслена тава. Пекат се във фурна, загрята на 180 С докато се запекат отгоре. След като се изпекат, се слагат една върху друга, за да омекнат. Сервират се с нарязан лук, магданоз, зелена салата, полято с лимон.


info : http://www.receptite.com/recepta.php?r=11699

Няма коментари:

Публикуване на коментар