събота, 24 май 2014 г.

Пастет от печен чесън



Зависи какво количество искате да направите, но горе-долу около
6-8-10 глави чесън
няколко клонки мащерка
1 лимон
2 с.л. зехтин
1 червена люта чушка, ако го обичате люто

за пастета
40 - 60 мл екстра върджин зехтин
1 - 1.5 чаша пресни хлебни трохи
1 или 2 ч.л. мед
прясно смляна морска сол или розова хималайска сол и черен пипер
лимонов сок, колкото желаете

Отрежете връхната част на чесъна и го сложете в малък огнеупорен съд. Срежете лимона, изстискайте сока отгоре и добавете половинките. Полейте със зехтина, сложете чушката, ако използвате, и добавете мащерката. Печете на 180°С за 40 мин, докато стане златисто-кафяв на цвят. Оставете леко да се охлади и извадете скилидките. Става лесно с дръжката на малка лъжичка. Можете да смачкате скилидките в хаванче, а можете да ги смелите в кухненски робот. Добавете хлебните трохи, зехтина, меда и подправките и разбъркайте добре.
Поднесете като пастет върху препечени филийки, или като дип към любимите си хлебни пръчици.

http://loisslokoski.blogspot.com/2013_01_01_archive.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Възникна грешка в тази притурка