неделя, 24 февруари 2013 г.

Тортиля чипс със сос „Гуакамоле”

 
 
 
Необходими продукти:
200 г тортиля чипс / препечен хляб или сухар
100 г кашкавал
2 зелени чушки
1 глава лук
2 бр. авокадо
1 ч. л. зелено чили (2 люти чушки)
сокът от 1/2 лайм
сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:

1. Чушките и лукът за соса се режат наситно и се смесват в купа. Към тях се прибавя нарязаното на малки парчета авокадо и всичко се намачква с вилица. Овкусява се със сол и пипер и се добавя чилито. Добавя се сокът от лайма и всичко се разбърква добре.

2. Чипсът се поставя в тава или огнеупорна чиния, кашкавалът се настъргва и се ръси отгоре. Запича се на скара или във фурна на горно нагряване, докато кашкавалът се разтопи.

3. Чипсът се поднася с купичката със соса „Гуакамоле“.

http://bonapeti.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар