Информация
Време за подготовка: 20 мин
Време за приготвяне: 20 мин
Общо: 40 мин
Порции
4 порции
Продукти
500 г нарязана агнешка плешка
2 1/2 ч.л млян кориандър
1 1/2 ч.л млян кимион
1 ч.л сладък червен пипер
1 ч.л чили паста
2 1/2 зехтин
2 скилидки чесън накълцани
1 1/4 ч.л прясно настърган корен от джинджифил
250 г тиквички нарязани на пръчици
100 г спанак
30 г кориандър
сокът от ½ лимон
ЗА КУСКУСА
400 г марокански кус кус
400 мл пилешки бульон
Указания
1. Нарежете обезкостената агнешка плешка на парчета за готвене. Може да купите парче заедно с предното бутче и врата и да обезкостите месото сами. Така ще сте сигурни в качеството му.
Време за подготовка: 20 мин
Време за приготвяне: 20 мин
Общо: 40 мин
Порции
4 порции
Продукти
500 г нарязана агнешка плешка
2 1/2 ч.л млян кориандър
1 1/2 ч.л млян кимион
1 ч.л сладък червен пипер
1 ч.л чили паста
2 1/2 зехтин
2 скилидки чесън накълцани
1 1/4 ч.л прясно настърган корен от джинджифил
250 г тиквички нарязани на пръчици
100 г спанак
30 г кориандър
сокът от ½ лимон
ЗА КУСКУСА
400 г марокански кус кус
400 мл пилешки бульон
Указания
1. Нарежете обезкостената агнешка плешка на парчета за готвене. Може да купите парче заедно с предното бутче и врата и да обезкостите месото сами. Така ще сте сигурни в качеството му.
2.
Сложете смления кориандър, кимиона, червения пипер и чили пастата в
купа. Пиперът трябва да е сладък, в противен случай ястието ще стане
прекалено пикантно и люто.
3.
Оваляйте късчетата месо в подправките като добавите и малко зехтин.
Оставете да се маринова поне десетина минути, а най-добре няколко часа.
4. Междувременно кипнете бульона и залейте кус куса. Закрийте съда плътно, най-добре с фолио и оставете да поеме течността за 3 мин. Отгърнете, разбъркайте и покрийте отново.
4. Междувременно кипнете бульона и залейте кус куса. Закрийте съда плътно, най-добре с фолио и оставете да поеме течността за 3 мин. Отгърнете, разбъркайте и покрийте отново.
5.
Загрейте зехтина в по-голям дълбок тиган (може и уок). Добавете чесъна и
джинджифила и задушете за 1-2 мин. Сложете агнешкото и запържете с
бъркане за 2-3 мин. Добавете тиквичките, оставете ги да поомекнат и
поръсете със спанака.
6. Оставете на бавен огън докато спанакът също поомекне и поръсете с прясно изстискан лимонов сок. Поднесете с топлия кус кус.
6. Оставете на бавен огън докато спанакът също поомекне и поръсете с прясно изстискан лимонов сок. Поднесете с топлия кус кус.
Ако оставите кускуса да поеме течността по-дълго време, той ще се стегне и няма да е ронлив. Не се плашете, ако не сте прекалили с бульона, ще можете лесно да го претриете с ръце, без от това да пострадат видът или вкусът на ястието.
http://www.hobyto.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар