Необходими продукти:
250-300 г телешка кайма
4 с. л. олио
1 ч. л. мащерка
стъбла от магданоз
1 сушена чушка
1 глава лук
4-5 скилидки чесън
600 г стерилизирани домати
1 ч. л. мащерка
1 стрък праз лук
1 яйце
1 ч. л. сол
4 с. л. олио
1 ч. л. мащерка
стъбла от магданоз
1 сушена чушка
1 глава лук
4-5 скилидки чесън
600 г стерилизирани домати
1 ч. л. мащерка
1 стрък праз лук
1 яйце
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:


1. Празът се нарязва надребно и се слага в каймата заедно с яйцето, мащерката и солта. Омесва се добре.
2. Лукът се нарязва и леко се задушава с 2 с. л. вода. След като водата се изпари, се сипва олиото. Пържи се около минута под капак.


3. След това се добавят сухата чушка, ситно нарязаните стерилизирани домати и магданоз. Залива се с 1/2 ч. ч. вода, подправя се с мащерка и сол на вкус.
4. От каймата се оформят кюфтенца, овалват се в брашното и внимателно се пускат в къкрещия сос. Скилидките чесън се счукват и се добавят 5 минути преди ястието да се оттегли от огъня. Накрая се поръсва с магданоз и се сервира.
http://bonapeti.bg
Няма коментари:
Публикуване на коментар