За пилето:
2 парчета пилешки гърди
1 супена лъжица зехтин
¼ чаена лъжичка червен пипер на люспи
¼ чаена лъжичка смлян черен пипер
1 супена лъжица мед
2 супени лъжици соев сос
½ чаша барбекю сос
½ чаша консервирано кокосово мляко
1 чаена лъжичка сусам
2 стръка зелен лук
За ориза:
1 чаена чаша ориз, 1 зелена чушка, ¼ от червен лук, 1 чаена чаша вода.
2 парчета пилешки гърди
1 супена лъжица зехтин
¼ чаена лъжичка червен пипер на люспи
¼ чаена лъжичка смлян черен пипер
1 супена лъжица мед
2 супени лъжици соев сос
½ чаша барбекю сос
½ чаша консервирано кокосово мляко
1 чаена лъжичка сусам
2 стръка зелен лук
За ориза:
1 чаена чаша ориз, 1 зелена чушка, ¼ от червен лук, 1 чаена чаша вода.
Начин на приготвяне:
Нарежете пипера и лукът. В подходящ съд на слаб огън сварете ориза, пипера и лукът.
Нарежете пилето на хапки. Загрейте тиган на умерен огън и добавете зехтина. След това прибавете накълцаното пиле и го запържете до побеляване. Към него добавете червения пипер, смления черен пипер, меда, соевия сос и барбекю соса. Разбъркайте всичко добре, за да се омешат съставките и оставете няколко минути на котлона. След това сипете кокосовото мляко и оставете още няколко минуто.
Нарежете пипера и лукът. В подходящ съд на слаб огън сварете ориза, пипера и лукът.
Нарежете пилето на хапки. Загрейте тиган на умерен огън и добавете зехтина. След това прибавете накълцаното пиле и го запържете до побеляване. Към него добавете червения пипер, смления черен пипер, меда, соевия сос и барбекю соса. Разбъркайте всичко добре, за да се омешат съставките и оставете няколко минути на котлона. След това сипете кокосовото мляко и оставете още няколко минуто.
Гарнирайте със сусам и нарязан зелен лук.
http://www.hobyto.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар