сряда, 30 януари 2013 г.

Правилата за хранене на Петър Дънов

Петър Константинов Дънов, наричан от последователите си Учителя или Беинса Дуно, е основател на религиозно-философско учение известно под името дъновизъм. Централна макро и микрокосмична категория в дъновизма е любовта, която функционира в различните аспекти на човешкото битие като стремеж — в емоционалната сфера, като чувство — в душата, като сила — в идейната сфера на Аз-а или ума, и като принцип — в духа Дънов също така учи своите последователи как да се хранят правилно, за да са здрави, добри и силни. Предлагаме ви да прочетете част от съветите му за здравословно вегетарианско хранене
Ще се храниш вечерно време преди да е залязло слънцето, а сутрин никога няма да ядеш преди да е изгряло. Всичко, в което има разнообразие, е опасно. Еднообразието в храненето също е опасно. Силата на храната е в качеството, а не в количеството. Яж най-здравословните храни и никога не преяждай. Никакво бързане при ядене. Добре е, когато човек се храни да слуша музика. По време на ядене човек се нуждае от весело, но не игрива музика. Хубави храни са тези, които лесно се смилат и от които остават по възможност най-малките излишъци. Никога не яж при неразположение. Ще ядеш само, ако си гледен. Многото ядене изтощава човешкия организъм. Човек трябва да яде точно навреме, не в определен час, а когато силите в неговия организъм се проявяват, т.е. когато усеща вътрешен глад. Колкото повече яде човек, толкова по-малко помни. Стомахът мели много, но паметта се обременява и отслабва. Имате някакъв плод, круша например. Не почвайте веднага да я ядете. Спрете се, разгледайте я, помислете малко за нея. Онези същества, които са създали плода, са събрали слънчеви лъчи, кондензирали са слънчева енергия в този плод. вие имате за задача да извадите тази светлина и да я внесете в тялото си. След плодове никога не пий нито студена, нито топла вода. Преди ядене можеш да пиеш вода, но веднага след ядене не се позволява. Здравословно е да чувстваш удоволствие при ядене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар