понеделник, 28 януари 2013 г.

Перли на глезена събират мъжките погледи

Колие, което може да се носи като гривна; колани със сребърни катарами и златни токи; дори брошки за обувки - това са част от т.нар.мултифункционални бижута, които имат все повече почитатели. Естествено откъде другаде, ако не от Холивуд тръгва новата мода, за да се приземи и сред обикновените богаташи ексцентрици. Открай време накитите са визитната картичка на човека, който ги носи, и разкриват неговата същност. Сред най-актуалните аксесоари за този сезон са гривните, които от столетия са важен елемент в индийската култура. За подчертаване на глезените бижутерската линия Cellini предлага специални гривни от 18-каратово злато и големи перли, открити край Таити и бреговете на Южно море в Азия. Колекцията, украсена и с диаманти, е лимитирана, а всеки модел струва 21 000 долара. Стилистите от Oxette също предлагат гривни за глезените. Моделът Angel просто е от нещата, които задължително трябва да си подарите, ако държите на себе си. Комбинацията от искрящи рубини и диаманти на фона на бяло злато прави бижуто много притегателно.
Точните характеристики са 18 карата бяло злато, 192 диаманта с обща тежест 2,95 карата и 12 овални рубина. За да сте сигурни, че няма да загубите скъпоценната вещ по време на някоя бурна нощ, тя се закопчава с механизъм с двойно обезопасяване. Десетки луксозни бижута се предлагат и за пиърсинг на пъпа. Неговото продупчване всъщност има доста интересна история. В древния свят най-често се свързвал с владетелска принадлежност и символизирал смелост и мъжество. Египетските фараони носели обеци на пъпа като ритуално преминаване от живота на земята към отвъдния свят. Висшите римски воини пък си пробивали зърната на гърдите, за да демонстрират мъжественост и дълга да защитават своя монарх. Пиърсингът достига до Индия през XVI век.Обецата за нос се носи обикновено на лявата ноздра с вярването, че така жената ще роди по-лесно. Понякога е свързана с верижка за ухото. Обиците за пъпа са украсени със сапфир или кристали "Сваровски". Пробиването на езика пък е част от религиозните ритуали на висшите жреци на ацтеките, шаманите, маите от Централна Америка и тези на хаида, кауакиутул и тлинглит племената от Северозападна Америка. Те си пробивали вкусовия орган, за да привлекат вниманието на боговете и да общуват с тях на друго ниво. Днес обаче няма значение дали мотивите ви са толкова духовни или се свеждат до обикновена суета. Която и част от тялото си да решите да продупчите, важното е после да бъде украсена с истинско бижу, а не с евтина дрънкулка. Най-подходящи за целта са накити от 14 или 18-каратово злато или платина. Първото обаче има много високо съдържание на сребро и мед, затова е по-добре да предпочетете втория вариант. Кралят на диамантите Tiffany предлага изискани обеци за пъп, които са много търсени от звездите. Красивите обички са украсени със сапфир, цветовата гама поразявас разнообразието си - пурпурно-синкави, зелени, жълти, безцветни, оранжеви и розово-оранжеви. Сапфирът определено ще ви придаде царственост - много често тези камъни се използват за украса на корони. Смята се, че сапфирът символизира властта, верността, целомъдрието и скромността.
През Средновековието го наричали "епископ на камъните", тъй като считали, че олицетворява висшите духовни ценности. Приписват му и способността да намалява болката, да примирява разногласията, а също да дава вечен живот на този, който го притежава. Вечен живот едва ли ще можете да си осигурите със сапфирена обеца на пъпчето, но пък вниманието и погледите на околните със сигурност. Естествено, кристалите Swarowski са намерили своето приложение и при нестандартните бижута. Прочутите кристали отдавна красят телефони, дрехи, дивани и какво ли още не, така че можете да бъдете сигурни, че има достатъчно голямо разнообразие на пиърсинг-украшения.
Но трябва много да внимавате къде ги слагате, тъй като кристалите изключително силно подчертават тази част от тялото, където са закачени. Тъй като блещукат и пречупват светлината, те привличат погледа по-силно от обикновените украшения. Затова ги сложете там, където наистина искате да усещате постоянно втренчените погледи на околните. http://www.monitor.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар