вторник, 18 септември 2012 г.

Пиде със сирене/Peynirli Pide

Продукти за тестото:
500 гр. брашно,
1 пакетче суха мая,
200 мл. топло мляко,
1 яйце,
3.4 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
сол.
За гарниране:
200 гр. сирене,
100 гр. масло,
1 жълтък,
2-3 с.л. прясно мляко,
сусам.
Приготвяне:
В голяма купа пресяваме брашното със солта.
В чаша смесваме млякото и маята.
Разбъркваме добре, добавяме захарта и зехтина и разбъркваме.
Оставяме за десетина минути.
В брашното правим кладенче и изсипваме млякото и яйцето.
Замесваме меко тесто.
Месим, докато стане еластично и оставяме на топло да втаса, докато удвои обема си.
Изваждаме, премесваме с малко зехтин и разделяме на 4-5 топки.
Разточваме всяка на дебела кора под формата на елипса.
Върху кората  разстиламе настърганото сирене.
Завиваме от всички страни като ръбче за пица, като следваме елипсовидната форма.
Двата края ги навиваме и оформяме като цървулче.
Слагаме в обилно набрашнена тава.
Върху сиренето на всяко пиде слагаме по 1-2 бучки масло.
Намазваме с жълтъка и поръсваме със сусам.
Слагаме във фурна на 100*С като постепенно с втасването започваме да увеличаваме температурата.
Допичаме на 190-200*С.
Изваждаме и още горещи намазваме с масло или заливаме с тънка струйка зехтин.
Ако искате да са хрупкави направо сервирате, ако искате да са меки, задушете за няколко минути с кърпа.
източник:/politikcity.de/
http://vkusnoikrasivo.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар