вторник, 18 септември 2012 г.

Кюфтета с картофи и доматена заливка

Продукти:
5-6 картофа.

За кюфтенцата:
400гр. смляно месо, 
1 червена чушка,
1 глава лук,
1 печурка,
1/4 връзка магданоз,
100гр. кашкавал,
кимион,
черен пипер,
сол, чубрица.
Доматена заливка:
300 мл. доматен сок,
1 стрък праз,
2-3 стръка магданоз,
3-4 скилидки чесън,
1 с.л.брашно,
сол, черен пипер.
Приготвяне:
Смесваме всички продукти за кюфтенцата, като зеленчуците предварително ги нарязваме на дребно, а кашкавалът настъргваме на едро ренде.
Омесваме добре съставките и оставяме на страни.
Картофите белим и нарязваме на дебели кръгчета.
В тавичка подреждаме кръгче картоф, кюфтенце с големината на картофът  и така докато направим кръг в тавичката.
Слагаме и ред в средата, заливаме с малко мазнина, ако е суха каймата с повечко и слагаме да се пекат в  предварително загрята на 230*С фурна.
През това време към доматеният сок добавяме нарязаните на дребно праз лук, магданоз, брашното, чесънът и подправките.Разбъркваме.
Когато картофите са поомекнали и почти готови заливаме с доматената смес и печем, докато остане сосчето на мазнина.
Поръсваме с магданоз и сервираме в чинии, докато е още горещо.
Рендосваме малко кашкавал да се разтопи от високата температура/не запичаме!/ и сервираме



http://vkusnoikrasivo.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар