вторник, 9 юли 2013 г.

Пиле с домати и кориандър

Необходими Продукти
  • пиле - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 2 с.л. ситно нарязан
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 450 г дребни
  • дафинови листа - 1 бр.
    • доматено пюре - 2 с.л.
    • кориандър - 2 с.л. смлян
    • брашно - 100 г
    • черен пипер
    • сол

Приготвяне на Пиле с домати и кориандър

Разделете пилето на 6-8 порции. Посолете го и го оваляйте в брашното. Загрейте мазнината и задушете парчетата пилешко месо.

Извадете месото, приберете го на топло и и в същата мазнина задушете на умерен огън лука. След 7-8 минути добавете и чесъна и задушавайте още 1-2 минути.

Добавете доматите, настъргани на ренде, доматеното пюре, дафиновия лист и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Варете доматения сок за 4-5 минути на умерен огън.

В дълбока тава наредете парчетата пилешко месо, залейте с доматения сос и печете в предварително загрята умерена фурна за 45-50 минути.

Преди поднасяне поръсете пилешкото с кориандър. За гарнитура може да използвате варен ориз.

http://recepti.gotvach.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар