сряда, 25 юли 2012 г.

Езо-гелин пилаф

Необходими продукти

  • 1/2 ч.ч. червена леща
  • 1/2 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 200-250 г ориз
  • 60 г масло
  • 2 с.л. нарязано кедрово семе
  • сокът от 1/2 бр. лимон
  • сол
  • 2 кубчета телешки бульон
  • 2 бр. печени червени чушки
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. джоджен
  • черен пипер, лют пипер


Начин на приготвяне

Лещата се вари в съотношение 1:3. След като се свари, се прибавят доматеното пюре,
малко сол, малко лют пипер, сока от лимона, малко черен пипер и джоджена
. Отделно се нарязват на ситно чесъна и лука.
В сух тиган се слага маслото, прибавят се лука и измития ориз, за да се запържи добре.
 След това се добавят нарязаните на кубчета чушки и разтворените
в 750 мл вода кубчета бульон.
Прибавя се лещата и се оставя на слаб огън до готовност на ориза.
Този пилаф може да се използва като гарнитура към Симид-кебап.
Рецептата е добавена от Sladka_Yordanka / http://www.receptite.com
Източник: Иван Звездев

Няма коментари:

Публикуване на коментар