Необходими продукти
| |
Начин на приготвяне
Лещата
се вари в съотношение 1:3. След като се свари, се прибавят доматеното
пюре,
малко сол, малко лют пипер, сока от лимона, малко черен пипер и джоджена . Отделно се нарязват на ситно чесъна и лука. В сух тиган се слага маслото, прибавят се лука и измития ориз, за да се запържи добре. След това се добавят нарязаните на кубчета чушки и разтворените в 750 мл вода кубчета бульон. Прибавя се лещата и се оставя на слаб огън до готовност на ориза. Този пилаф може да се използва като гарнитура към Симид-кебап. | |
Рецептата е добавена от Sladka_Yordanka / http://www.receptite.com
Източник: Иван Звездев |
сряда, 25 юли 2012 г.
Езо-гелин пилаф
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар