1ч.ч.-булгур/по-едрия/
2ч.ч.-вода/пилешки бульон ако имаш още по-добре/
1бр-лук/нарязан на ситно/
1бр-домат/на ситно нарязан/-може вместо домат1с.л.-лютеница
1бр-пипер/на ситно/
няколко стръка пресен лук/на ситно/
чисто масло и черен пипер
В чистото масло се запържва първо лука/сухия/,прибавя се пипера,булгура и се запържва хубаво.След това се слага пресния лук и доматите,черния пипер и ако няма да слагаш пил.бульон тогава сол.Слага се и бульона и се разбърква.Затваря се капка,намаля се котлона на много ниска степен и се оставя да попие водата/без да се бърка/Когато стне готов се маха от котлона и се изчаква да изтине,тогава чак внимателно се разбърква.И се хапва!
tnx to Berina /http://berina-berina.blogspot.com/ /

Няма коментари:
Публикуване на коментар