С наближаването на летните жеги ви предлагаме една рецепта за ласи (с
ударение на и) от манго. Тази напитка е лесна за приготвяне и е
любимата на всички индийци, а и на много азиатски народи, заради
разхлаждащият си ефект и приятен плодов вкус.
Много популярни са и други видове ласи, като сладко ласи и солено
ласи, но най-разпространеният вид в Индия и по света е ласито от манго.
Манго ласито много се харесва и на българите, заради близостта му с
истинският айран, но с добавена и екзотичната нотка на манго в манго
ласито.
За приготвянето на манго ласи (1 литър) са ви необходими:
- кисело мляко (1 кофичка)
- прясно мляко (300 мл)
- плод манго (2 узрели мангота) или пюре от манго (300 гр)
- захар или мед
- лед
В блендер разбийте леда, така че да се получи натрошен лед (като гъста ледена маса).
С
лед това в блендера добавете киселото мляко, прясното мляко, пюрето
от манго. Ако използвате плодове от манго вместо пюре предварително
обелете мангото и махнете костилките и го смелете в блендера
предварително, така че да стане на пюре.
Опитайте вкуса и ако има нужда подсладете допълнително със захар или мед.
Серви
райте във висока чаша със сламка и се насладете на неповторимият вкус на манго ласито.
http://blog.kohinoor.bg/
Няма коментари:
Публикуване на коментар