събота, 12 февруари 2011 г.

За ДОБРО е!!!


Имало едно време един африкански крал. Той си имал приятел, другар, с когото били неразделни, всичко делял с него и на всякъде ходили заедно. Приятелят му бил известен с това, че каквото и да ставало то е за ДОБРО.

Един ден двамата отишли на лов, но за БЕДА станал инцидент и кралят останал без палец.Текло много кръв, а болката била безмилостно.

–Това, което ти се случва е за ДОБРО..-казал приятелят.

Кралят много се ядосал на приятеля си и на обичайното му отношение и го затворил в тъмница, и огорчен продължил живота си..

Минали години, кралят бил на лов, но вече САМ и отново станала БЕДА, бил пленен от канибали. Отвели го при племето и започнали да подготвят ритуала за неговото изяждане...Тогава един от "готвачите" забелязал, че кралят няма пръст и го пуснали да си върви, тай като канибалите не ядат хора с недъзи за да не ги застигне БЕДАТА на човека, който ядат.

Така кралят останал жив, а докато се прибирал си спомнил за приятеля си и неговите думи. Почувствал се виновен, че е постъпил така несправедливо с приятеля си, осъзнал колко прав е бил и отишъл при него. Разказал му цялата история и го помолил за прошка...

–За ДОБРО е, че ме затвори през това време-казал приятелят-ако не беше, аз щях да съм с теб и мен щяха да изядат.

От spiralata.net irina cholacova

благодарение на :Rafika Zelharova

Няма коментари:

Публикуване на коментар