неделя, 16 януари 2011 г.

Разпространени видове чай

Описанието на чая не е необходимо да е скромно, защото според китайците тази напитка заслужава единствено похвали и не била да бъде подценявана.

Затова „изумрудените спирали” са известни и с друго име – „разтърсващ душата аромат”, а „мъхестите копия” имат още по сложно наименование: „девственица с кожа като слонова кост плува из утринното спокойствие на езерото”.

Сред другите наименования на различните видове чай са „благопристойна издържливост”, „щастлива съразмерност”, „завръщане на спокойствието”, „дълъг живот”.

В Европа е особено популярен китайският чай China Blossom, който представлява ароматен чай с цветя от жасмин. Той е идеален за консумация в чист вид.

Ceylon blend, който е направен от различни сортове цейлонски чай, се отличава със светъл цвят и лек аромат, с нюанс на тръпчив вкус. Assam е индийски чай, който след запарване става тъмночервен, с леко стягащ устата вкус. Той се съчетава прекрасно с прясно мляко.

Earl Grey е името на всеки лек чай, най-вече китайски, който е ароматизиран с бергамот. Той е най-подходящ за пиене с лимон. English Blend представлява смес от индийски и цейлонски чай, а за да е по-свеж ароматът му, се добавя и индонезийски чай.

English Breakfast по традиция се състои от индийски и кенийски сортове чай. Той е много тъмен на цвят и е много подходящ, ако сте уморени, защото тонизира и освежава. Добре се съчетава с мляко, а също и с лимон.


източник: http://gotvach.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар